top of page
< Back

Nyaralás viking módra és látogatás Legolandba, családi utazás | 5 nap / 4 éj

2024. augusztus 23.

Nyaralás viking módra és látogatás Legolandba, családi utazás | 5 nap / 4 éj

Vegyen részt egy különleges nyaraláson családjával, és ismerjék meg közelebbről Dániát! Az út során megismerhetik a Lego hazáját, valamint a Lego játékgyártó cég központját és gyárát. Megnézzük még Dánia legfontosabb viking kori emlékeit; lehetőség nyílik a környező városokat is megismerni.

Vegyen részt egy különleges nyaraláson családjával, és ismerjék meg közelebbről Dániát gyerekszemmel! Kevés olyan ország van, ahová könnyebb és kellemesebb lenne gyerekekkel utazni, mint Dániába. A szállodákban, éttermekben, járműveken szinte mindig van tiszta pelenkázóhely, jól felszerelt játszósarok. Az út során megismerhetik a Lego hazáját, Billundot, ahol az első Legoland épült, valamint a Lego játékgyártó cég központját és gyárát. Legolandben kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik a legóból épült különleges építményeket: kisvasút, hullámvasút, bánya, szellemház, indián falu, kalózhajó és számtalan játék várja a látogatókat. Az utazás során megnézzük még Dánia legfontosabb viking kori emlékeit, a Jelling sírhalmot, rúnakövet és templomot; valamint lehetőség nyílik a környező városokat is megismerni: Esbjerg csodás kikötővárosát, valamint Ribét, ahol a viking centerben a régmúlt időkben érezhetjük magunkat.


Az út kiemelt értékei:

 • Utazás közvetlen járattal Billundba
 • Szállás jó minőségű, középkategóriás szállodában, bőséges reggelivel
 • Elhelyezés három- és négyágyas szobákban kedvező áron
 • Látogatás a Jelling viking emlékhelyre
 • Egész napos Legoland belépő
 • Fakultatív kirándulás Esbjergbe és a Ribe Viking Centerbe
 • Magyar idegenvezetés a teljes út során

Szállás: Refborg Hotel 3* A Billund központjában található középkategóriás szálloda a Legoland, a LEGO house és a Lalandia élménypark közelében található. A dán “hygge” stílusban épült szállodában érdemes betérni az ínyencboltba, ahol helyi borok, ételkülönlegességek és kézműves termékek is vásárolhatók. Az üzlet kávézójában könnyű ételek és frissítők is kaphatók. A praktikusan berendezett szobákban többek között síkképernyős TV, íróasztal és privát, zuhanyzós fürdőszoba tartozik a felszereltséghez.


Az ár tartalmazza: 

 • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Billund útvonalon közvetlen járattal
 • Repülőtéri transzferek
 • Négy éjszaka szállás a Refborg Hotelben, kétágyas szobában
 • Skandináv büféreggeli
 • Látogatás a Jelling viking emlékeihez
 • Egy napos belépőjegy Legolandba
 • Magyar nyelvű idegenvezetés a teljes út során

Az ár nem tartalmazza: 

 • Ajánlott szervizdíj: 20 euró/fő (helyszínen fizetendő)

Programterv: 

 • 1. nap - augusztus 23. péntek Elutazás Budapestről közvetlen Ryanair járattal Billundba (Budapest-Billund 08:40-10:40). Érkezést követően a Billundtól mindössze fél órára található Jellingbe utazunk, ahol Dánia legfontosabb régészeti emlékei találhatók, amelyek a világörökség részét is képezik. Jelling a pogányságról a kereszténységre történő áttérés szimbolikus helye, és itt volt az első királyi székhely. A Jelling viking emlékei az összefoglaló neve két sírhalomnak, két rúnakőnek és egy templomnak, amelyek szabadon látogathatók. Késő délután transzfer a szállásra.

 • 2. nap - augusztus 24. szombat Reggeli után indulás Legolandbe! A fantasztikus vidámparkban megnézhetjük a világ nevezetességeinek kicsinyített mását, hajózhatunk a kalóztanyán, többféle hullámvasútból választhatunk, vagy felfedezhetjük a Polar Land fagyos pályáit, ahol pingvinekkel is találkozhatunk. A szellemházban szellemek, vámpírok és egyéb lények gondoskodnak a szórakozásról, míg a Lego Szafari során Afrika élővilágát tekinthetjük meg legóból felépítve. Felejthetetlen élmény az egész családnak!

 • 3. nap - március 29. péntek: Ma Manhatten déli és keleti részét barangoljuk be. Először átmetrózunk Brooklyn-ba, ahol a hangulatos utcákon bóklászunk, majd aBrooklyn hídon visszasétálunk Manhattan-be, hogy elvegyüljünk a kínai és az olasz negyedben. Az 5. sugárúton sétálva jutunk el a Szent Patrick katedrálishoz és a Rockefeller Centerhez. A nap további részében szabadidő, fakultatív belépő a Top of the Rock kilátóba: 22 000 Ft/fő, foglalás előre szükséges.

 • 4. nap - augusztus 25. vasárnap Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőségek. Folytassuk a barangolást Legolandban, vagy látogassunk el a szomszédos Lalandia Aquadome-be, ahol számtalan csúszda közül válogathatunk, mindezt egy különleges tropikus környezetben

 • 5. nap - augusztus 26. hétfő Fakultatív kirándulás Esbjergbe és a Ribe Viking Centerbe A kirándulás során először ellátogatunk Esbjergbe, amely Jutland nyugati partjainál található kikötőváros és egyben Dánia ötödik legnagyobb városa. Dánia legfontosabb északi-tengeri kikötőjében kihagyhatatlan látnivaló a kikötő, amely mellett található a híres ’Man Meets the Sea’ óriási szobor. Ezen kívül megnézzük Esbjerg ikonikus víztornyát és jelképét, amely egy bronzkori temetkezési dombon áll és kiváló kilátást biztosít a kikötőre. Esbjerben ellátogatunk még a Halászati és Tengerészeti Múzeumba, ahol a dán halászatról és hajózáról bővíthetjük ismereteinket. Utunkat ezt követően délnek vesszük a Ribe Viking Centerbe. Ezen a különleges helyen 1300 évet utazhatunk vissza az időbe és megtapasztalhatjuk, hogy miként éltek régen a vikingek. Találkozhatunk kovácsokkal, királyi pénzverőkkel, úrhölgyekkel, rabszolgákkal, harcosokkal és még sok más mesterséggel, valamint farmon élő állatokkal is. A centerben alaposan megismerhetjük a régmúlt viking kultúrát és interaktív játékokon keresztül mi is részesei lehetünk egy rövid időre. A program ára felnőtteknek 44 000 Ft/fő, gyerekeknek 25 000 Ft/fő.

 • 6. nap - augusztus 27. kedd Kora reggel kijelentkezés a szállodából, és hazautazás Budapestre (Billund-Budapest 08:25-10:30).


new york tavasz

legoland

Hawaii

bottom of page