top of page
< Back

New York, csoportos városlátogatás | 7 nap/5 éj

2024. október 10.

New York, csoportos városlátogatás | 7 nap/5 éj

Ezen az úton New Yorkba, az Egyesült Államok legnépesebb, legszínesebb és legsokoldalúbb városába kalauzoljuk Önt. A kényelmes járatoknak köszönhetően gyorsan átszeljük az óceánt, és máris egy varázslatos világba csöppenünk: New York!

Ezen az úton New Yorkba, az Egyesült Államok legnépesebb, legszínesebb és legsokoldalúbb városába kalauzoljuk Önt. A kényelmes járatoknak köszönhetően gyorsan átszeljük az óceánt, és máris egy varázslatos világba csöppenünk: New York felhőkarcolói és ikonikus látnivalói között sétálhatunk, megcsodálhatjuk a város panorámáját a Hudson folyóról, barangolhatunk a nyíladozó Central Parkban, elvegyülhetünk a Times Square forgatagában, este pedig egy színvonalas Broadway előadással koronázhatjuk meg igazán tartalmas napunkat. Tartson velünk az Új Világba, fedezze fel New York vibráló városát tavasszal!


Az út kiemelt értékei:

 • Utazás az Air Frace és a KLM járataival, kedvező menetrenddel
 • Szállás Manhattan központjában, jó minőségű középkategóriás szállodában
 • Kiváló hely- és kulturális ismerettel rendelkező magyar idegenvezető New Yorkban
 • Három nap városnézés, hogy még teljesebb képet nyújtsunk a városról
 • Fakutatív programok a Rockefeller Center kilátójához, Kelet-Manhattanbe és az ikonikus Szabadság szoborhoz

Szállás: Hilton Garden Inn New York*** – a szálloda Manhattan szívében fekszik, metróvonalak közelében, így gyalog és tömegközlekedéssel is könnyen elérhetők New York legismertebb látnivalói: a Times Square, az Empire State Building, a Rockefeller Center, a Brooklyn híd, a Central Park és olyan színvonalas, világhírű múzeumok, mint a Metropolitan vagy a Természettudományi Múzeum. Elhelyezés: kétágyas szobában, melynek alapfelszereltségéhez saját fürdőszoba, hajszárító, síkképernyős tévé, kávéfőző és wifihozzáférés tartozik.


Programterv: 


 • 1. nap:  Elutazás Budapestről az Air France járataival, párizsi átszállással New Yorkba (06:00-08:25; 10:30-14:00). Érkezés után külön busszal jutunk el a belvárosi szállodánkba. A nap hátralévő részében szabadidő.

 • 2. nap: Délelőtt gyalogos városnézésre indulunk, és felfedezzük Manhattan középső és nyugati részeit: Times Square különösen az esti kivilágításban látványos, de délelőtt sem fog csalódást okozni a sokak által kedvelt, a nap minden szakában mozgalmas tér. A Briant Park és a központi könyvtár mellett elsétálva érjük el a gyönyörű belsőépítészeti műremeket, a Grand Centralt, azaz a központi pályaudvart. AzEmpire State Building 42 évig az USA legmagasabb épülete volt. A csodás Art Deco stílusú lobbit 10 éve állították helyre, az eredeti, 1930-as tervek alapján. Tovább folytatva utunkat dél felé jutunk el a Flatiron Building-hez, az ikonikus Vasalóházhoz. Délután már a hangulatos West Village-ben és Chelseavárosrészben bolyonghatunk, ahonnan nem messze találjuk New York egyik legújabb közparkját, a korábbi vasúvonal mentén kialakítottHigh Line-t. A nap hátralévő részében szabadidő, vagy fakultatív látogatás az Intrepid anyahajón kialakított légi- és tengeri múzeumban.

 • 3. nap: Ma Manhatten déli és keleti részét barangoljuk be. Először átmetrózunk Brooklyn-ba, ahol a hangulatos utcákon bóklászunk, majd aBrooklyn hídon visszasétálunk Manhattan-be, hogy elvegyüljünk a kínai és az olasz negyedben. Az 5. sugárúton sétálva jutunk el a Szent Patrick katedrálishoz és a Rockefeller Centerhez. A nap további részében szabadidő, fakultatív belépő a Top of the Rock kilátóba: 22 000 Ft/fő, foglalás előre szükséges.

 • 4. nap: Délelőtti városnézésünk során felkeressük aWall Street környékét, a híres New York-i tőzsde épületét, a World Trade Center emlékhelyet és elidőzünk a Freedom Towernél is. A nap hátralévő részében szabadidő vagy fakultatív program keretében áthajózunk a Szabadság szobothoz és Ellis Island-re. A hajójegy ára 12 000 Ft/fő, a minimum létszám 15 fő.

 • 5. nap: Egész nap szabadidő vagy fél napos fakultatív program - Central Park és Upper East Side: 14 000 Ft/fő. A város kétségtelenül egyik legismertebb helyszíne a Central Park, „New York tüdeje”. A közel 150 éves, sok filmből ismert parkban piknikező, kocogó, görkorcsolyázó helyiekkel és turistákkal találkozhatunk. A park keleti oldalán találjuk New York egyik legdrágább kerületét, az Upper East Side-ot, ahol luxusszállodák, butikok sorakoznak. A nemzeti védelem alatt álló negyed egyes épületei az amerikai polgárháborút követően épültek. Minimum létszám 15 fő. Ha időnk még engedi, érdemes felkeresni a környék két méltán híres múzeumát, a Metropolitan vagy a Természettudományi Múzeumot, majd elvegyülni az ír nemzeti ünnep alkalmából rendezett Szent Patrik napi felvonuláson.

 • 6. nap: A délelőtt szabadidő során pótolhatjuk a kimaradt látnivalókat, elintézhetjük az utolsó vásárlásokat. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás a KLM járataival amszterdami átszállással (17:35 - másnap 06:50; 8:50-10:50).

 • 7. nap: Érkezés Budapestre 10:50-kor.


new york tavasz

legoland

Hawaii

bottom of page