top of page

Title

2024. szeptember 20., péntek

2024. október 3., csütörtök

USA Nyugati part | 14 nap/12 éj

Különleges utazásra invitáljuk Önöket az Egyesült Államok nyugati partvidékének legszebb tájaira! A napfényes Kalifornia látnivalói mellett nem csak Las Vegast és a Grand Canyont fedezzük fel, hanem beljebb merészkedünk a nemzeti parkokban gazdag Arizona és Utah államokban is!

Programterv: 

 • 1. nap: San Francisco: Elutazás Budapestről a reggeli órákban, utazás párizsi átszállással San Franciscóba, érkezés kora délután, majd transzfer a szállodába. Délután szabad program, szállás San Franciscóban (2 éj).
 • 2. nap: San Francisco: Reggel a város felfedezésére indulunk: láthatjuk az üzleti negyedet, a Union Square-t, a Fisherman’s Wharf szórakoztató komplexumát és a 39-es mólónál élő fókákat és a Chinatown városrészt, majd a világhírű Golden Gate hidat. Délután komppal közelítjük meg az Alcatrazt, a hírhedt börtönszigetet. Megismerkedünk az egykori börtönlakók mindennapjaival, megtekintjük a cellákat, hallhatunk az izgalmas szökési kísérletekről és megcsodáljuk a kopár, szélfútta sziget egyedi növényvilágát és persze a csodás kilátást San Francisco-ra és a Golden Gate hídra! A program után szabad program San Francisco-ban.
 • 3. nap: Monterey, Carmel: Délelőtt elutazás San Franciscóból, látogatás a festők, fotósok és írók által kedvelt Monterey félszigetre, Monterey városában a halászkikötőt és a John Steinbeck regénye által halhatatlanná tett Cannery Row-t látogatjuk meg. Továbbutazunk Carmelbe a panoráma úton, séta Kalifornia egyik legelbűvölőbb tengerparti kisvárosában. Délután utazás Modestóba, ahol elfoglaljuk szállásunkat (1 éj).
 • 4. nap: Yosemite Nemzeti Park: Reggel tovább utazunk a Yosemite Nemzeti Park felé. A park híres friss hegyi levegőjéről és lélegzetelállító vízeséseiről. Láthatjuk az El Capitan és a Half Dome szikláit és a Yosemite völgy vízeséseit, a Bridalveil vízesést és a Yosemite vízesést. Délután a Tioga hágón keresztül jutunk el Mammoth Lakes-be. A szállás elfoglalása a környéken (1 éj).
 • 5. nap: Death Valley: Utazás magas hegyvonulatok és sivatagos területek között a Death Valley Nemzeti Park kietlen tájai felé. Itt található Észak-Amerika legalacsonyabb pontja, a Badwater medence is, 86 méterrel a tengerszint alatt. A száraz és forró éghajlatú park fő látnivalói a Badwater Point, Furnace Creek és Stovepipe homokdűnéi. Továbbutazunk Nevada államba, az éjszakát Las Vegasban töltjük (2 éj). Este séta a neonfényben úszó kaszinókkal tarkított Las Vegas Boulevard-on, vagyis a Strip-en.
 • 6. nap: Las Vegas: Délelőtt kirándulást teszünk a közeli Hoover-gáthoz. A gát a Colorado-folyón épült, Arizona és Nevada államok határán, elkészültekor a világ legnagyobb gátja volt. Ismerkedés a gát építésének történetével és a vízerőmű működésével a múzeumban. Délutánszabad program Las Vegasban: lazíthatnak a medence partján vagy átadhatják magukat a vásárlás örömeinek, esetleg kipróbálhatják szerencséjüket valamelyik híres szálloda kaszinójában. Este vegyenek részt egy igazi vegasi show műsoron vagy csak élvezzék a város nyüzsgését a Strip-en tett séta közben.
 • 7. nap: Zion Nemzeti Park: Reggel utazás a Zion Nemzeti Parkba, látogatás a Virgin-folyó által kifaragott 24 kilométer hosszú, helyenként 800 méter mély, dús növényzettel és vízesésekkel, vízfolyásokkal tarkított gyönyörű kanyonban. Szállás a Bryce Canyon közelében (1 éj).
 • 8. nap Bryce Canyon, Glen Canyon gátja, Horseshoe Bend: A délelőttöt a Bryce Canyonban, Utah állam egyik legszebb nemzeti parkjában töltjük. A park nem valódi kanyon, hanem egy fennsík pereme, melynek vörös-fehér szikláiból a természet több ezer sziklatűt, sziklaoszlopot és sziklaívet faragott ki, a látvány lenyűgöző! Délután továbbutazás Page városkájába, látogatás a Glen Canyon gátjánál. A Colorado-folyót szabályozó gát megépítésével jött létre az ország második legnagyobb mesterséges tava, a Powell-tó is. A Page mellett található Horseshoe Bend-hez is ellátogatunk, a süppedős homokban tett sétáért lenyűgöző kilátás lesz a jutalmunk a Colorado-folyó patkó alakú kanyarulatára. Szállás Page városában (2 éj).
 • 9. nap: Antelope Canyon és Monument Valley: Délelőtt a híres Antelope Canyon felfedezése következik, ehhez dzsipekbe szállunk és a sivatagi tájakon keresztül közelítjük meg a keskeny, vízvájta kanyon bejáratát. Navajo indián vezetőnkkel megfigyelhetjük a csodálatos látványt nyújtó, különleges fényoszlopokat a vörös homokkő hasadékban. Délután pedig a westernfilmek kedvelt forgatási helyszíneként is ismert Monument Valley tanúhegyeihez utazunk. A vörös sivatagból kiemelkedő, jellegzetes formájú sziklákat egy dzsiptúra során fedezzük fel, helyi Navajo indián vezetőkkel.
 • 10. nap: Grand Canyon: A mai napon a híres Grand Canyonhoz utazunk. A Colorado-folyó által évmilliók alatt kivájt kanyonnál tett látogatás körutazásunk egyik csúcspontja. Felejthetetlen élményt nyújt a látvány a kanyon végtelennek tűnő tájaira, a különleges színekben játszó sziklákra és a mélyben kanyargó Colorado-folyóra. Séta a kanyon peremén. Délután továbbutazás Laughlin városába, ahol a szállásunk lesz (1 éj).
 • 11. nap: Joshua Tree Nemzeti Park: Délelőtt utazás a lenyűgöző Joshua Tree Nemzeti Parkba. A park kétféle típusú sivatagot foglal magába: a szárazabb Colorado sivatagot és a hűvösebb, nedvesebb Mojave sivatagot, amely klímájával különleges élőhelyet teremt a park névadóinak, a Joshua fáknak. Továbbutazás Los Angelesbe, szállás a repülőtér melletti szállodában (2 éj).
 • 12. nap: Los Angeles: Délelőtt Beverly Hills látnivalóit fedezzük fel és sétálunk egyet a híres Hollywood Boulevard-on, a Walk of Fame-en, a sztárok csillagai között. A TCL (egykor Grauman’s) Chinese Theatre előtt pedig a sztárok kéz- és láblenyomatait tekinthetjük meg. Délután a Universal filmstúdióba látogatunk el, ahol híres mozifilmek és TV sorozatok díszletei közé tekinthetünk be, speciális effektek titkait leshetjük el, majd kipróbálhatjuk a park hullámvasútjait is.
 • 13. nap: Los Angeles: A délelőttöt Santa Monica tengerpartján és a híres Santa Monica Pier-en sétálva töltjük majd Venice Beach csatornáihoz és tengerparti sétányához is ellátogatunk. Délben transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre párizsi átszállással, érkezés másnap a délutáni órákban.
 • 14. nap: Érkezés Budapestre a délutáni órákban.


Galéria 1

Galéria 2

Galéria 3

Utazás ára
Kiegészítő árak
Ft1,434,897.50
Ft1,434,897.50
bottom of page